KONTAKT PODACI

  • Map View
  • Street View
  • Directions
  • Driving
  • Walking
  • Bicycling
  • Transit

Raiffeisen bank

O NAMA

Raiffeisen_Bank.svg

 

 

RBA je putem svojih poslovnica prisutna diljem Hrvatske.

Misija RBA je izgraditi dugoročne odnose s klijentima i pružiti cjelovitu te najkvalitetniju uslugu na hrvatskomu tržištu. Kao članica međunarodne Raiffeisen obitelji, RBA klijentima pruža mogućnost brzog i učinkovitoga poslovanja u svim segmentima, u domaćim i međunarodnim okvirima. Vjerujemo da će nas klijenti i u budućnosti prepoznati kao idealan spoj inovativnosti, znanja, kvalitete i sigurnosti te da će upravo RBA postati njihov prvi i najbolji izbor.

RBA na hrvatskomu tržištu nastoji biti najinovativnija, u pogledu širine ponude najcjelovitija, a po zadovoljstvu klijenata vodeća banka. Zajedno s članicama Raiffeisen grupe u Hrvatskoj želimo biti prepoznati kao financijski supermarket.

Krajem 1994. godine austrijska Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB) odlučila je uložiti u Hrvatsku te je osnovala RBA.

Od osnutka 1994. godine RBA neprekidno prati tržišne promjene i poslovne potrebe te je sukladno tome Uprava Banke mijenjala i prilagođavala organizacijski ustroj. Banka je stasala kroz nekoliko vrsta organizacijskih modela, a danas se može pohvaliti efikasnom procesnom organizacijom koju odlikuju produktivni i profitabilni operativni i upravljački poslovni procesi.

Od 2010. godine RBA primjenjuje Lean – svjetski priznatu korporativnu kulturu unaprjeđenja poslovnih procesa koja omogućuje postizanje maksimalne izvrsnosti i vrijednosti usluga za klijente uz istovremeno povećanje interne efikasnosti. Dinamičan razvoj organizacije, kontinuirana analiza kvalitete produkata i servisa, timski rad i motiviranje zaposlenika samo su neke od aktivnosti RBA na putu poslovnog uspjeha i stabilnog poslovnog rasta.

Dioničar RBA je Raiffeisen SEE Region Holding GmbH, Beč sa 100 posto udjela u temeljnomu kapitalu.

Raiffeisen SEE Region Holding GmbH, Beč je u 100-postotnom posrednom vlasništvu Raiffeisen Bank International AG (RBI) koji svojim domaćim tržištem smatra kako Austriju, u kojoj je vodeća institucija korporativnog i investicijskog bankarstva, tako i Srednju i Istočne Europu (SIE). Na području SIE-ja, RBI upravlja razgranatom mrežom banaka, društava za leasing i nizom drugih specijaliziranih pružatelja financijskih usluga u svojemu vlasništvu na 15 tržišta. Približno 56.000 djelatnika pruža usluge za približno 14,6 milijuna klijenata putem približno 2.900 poslovnica diljem regije.

RBI je potpuno konsolidirano društvo u vlasništvu Raiffeisen Zentralbank Österreich AG-a (RZB). RZB neizravno posjeduje približno 60,7 posto redovitih dionica, koje su uvrštene na Bečkoj burzi, dok su preostale dionice u slobodnoj prodaji (free float). RZB je središnja institucija najveće austrijske bankarske grupacije – Raiffeisen Banking Group, a služi i kao grupacijsko sjedište za cijelu RZB Grupu, uključujući i RBI.